Lasagne

Jälleen kerran aloitti urhea insinöörimme kokkauksen. Lopputulos häämötti selkeänä mielessä. Lasagne. Ja mitä siihen tarvitaankaan. No lasagnelevyrasian kyljessä lukee onneksi selkeät ohjeet.

Jauhelihakastike

  • 250 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • mustapippuria ja oreganoa

Juustokastike

  • 2 rkl margariinia
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • suolaa, mustapippuria, muskottia
  • 150g juustoraastetta

Peloton insinööri tarkisti nopeasti puutteet. Ei maitoa, no ei tehdä juustokastiketta. Pikainen uudelleenarviointi tilanteesta ja kastikkeeksi tulee juustoinen jauhelihakastike seuraavalla kokoonpanolla.

  • 750 g jauhelihaa
  • purkki tomaattimurskaa
  • lihaliemikuutio
  • juustonloppuja ja sulatejuustoa
  • mustapippuria, oreganoa, suolaa

Tämän jälkeen kerros kastiketta ja kerros levyjä vuoron perään, kunnes astia on täynnä. Lopuksi uuniin noin 200 asteeseen ja vajaa kolme varttia.